Samenwerking door verkoop, Nudenoord 38 te Rotterdam is aangekocht door Estea Capital
 

Samenwerking door verkoop, Nudenoord 38 te Rotterdam is aangekocht door Estea Capital


cedrah

Na een gezamenlijk onderzoek door Stichting Cedrah en Estea Capital B.V. is het woon/zorgcomplex aan de Nudenoord 38 in Rotterdam aangekocht door Estea Capital. Cedrah verkoopt aan Estea Capital het volledige appartementencomplex. Estea Capital verzorgt voor eigen rekening en risico de transformatie en verduurzaming van het project.

De bestaande situatie betreft een gedateerd woon/zorgcomplex met 116 appartementen. Bouwkundig en installatietechnisch voldoet het niet meer aan de huidige wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en levensloopbestendigheid.

De nieuwe situatie is een duurzaam, toekomstbestendig en eigentijds appartementencomplex wat wordt gerealiseerd door middel van een ingrijpende renovatie met kwaliteitsimpuls waarbij wordt ingespeeld op de klantvraag en het scheiden van wonen en zorg. Het ontwerp van Lengkeek Architecten wordt gerealiseerd door Bolton Bouw B.V. en zal in 2 fases worden uitgevoerd waarna de eindsituatie bestaat uit 114 (zorg)appartementen (2- en 3 kamer appartementen), een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, kantoorruimte, slaapwacht en diverse ondersteunende ruimten.

De appartementen zijn geschikt voor bewoners met of zonder een (lichte) zorgvraag. Daarnaast maakt het complex een ‘label-sprong’ van label G naar A/A+ waardoor de huidige en toekomstige bewoners sterk zullen besparen op de energiekosten.

De huidige bewoners worden in het huidige complex en elders tijdelijk gehuisvest waarna men na de oplevering het gerenoveerde appartement weer kan betreden. Doelstelling is dat het woon/zorgcomplex volledig wordt bewoond door de klanten van Cedrah.

Door de verkoop gaan Estea Capital en Cedrah een (langlopende) samenwerking aan waarbij de missie en visie van Cedrah behouden blijven. Zo kunnen de klanten van Cedrah ook in de toekomst comfortabel wonen binnen een vertrouwde woonleefgemeenschap, met zorg binnen handbereik.